Skip to main content

(26, 26)

HAKAN IlHAN & DANNY GYASI

The sky is the limit. Die mindset heeft Hakan en Danny ver gebracht. Van een kapotte kast als cocktailbar naar een inmiddels main hustle met eindeloze mogelijkheden. Ondertussen maken ze ook flink carrière binnen Corendon Hotels & Resorts. Best pittig, om ondernemen te combineren met een fulltimebaan. Maar die uitdaging pusht ze steeds een stukje verder.

@GENTLE.GS

(26, 26)

HAKAN IlHAN & DANNY GYASI

The sky is the limit. Die mindset heeft Hakan en Danny ver gebracht. Van een kapotte kast als cocktailbar naar een inmiddels main hustle met eindeloze mogelijkheden. Ondertussen maken ze ook flink carrière binnen Corendon Hotels & Resorts. Best pittig, om ondernemen te combineren met een fulltimebaan. Maar die uitdaging pusht ze steeds een stukje verder.

@GENTLE.GS

HOE KWAMEN JULLIE UIT BIJ EEN COCKTAILBAR?

“We zitten allebei in de horeca. Daar ligt ook onze passie. In het begin van onze carrières hebben we veel bardiensten gedraaid. Daar komt de interesse voor cocktails vandaan. Toen we voor school een ondernemersplan moesten schrijven, werd dat Gentle G’s. Dat is zes jaar geleden.”

“Een jaar later ging Danny’s broer trouwen. De cocktailbar die hij had ingehuurd, cancelde lastminute. We zijn in dat gat gesprongen. Met een kapotte kast als bar. Maar met linnen eroverheen en lekkere cocktails erop zag het er top uit. Veel mensen vroegen ons om kaartjes. Die hebben we direct gemaakt om door te pakken. Nu staan we op feesten en events, geven we workshops en verkopen we onze cocktails in fl esjes voor thuis. Ook werken we inmiddels al acht jaar bij Corendon, waar we zijn doorgegroeid naar managers.

WILDEN JULLIE ALTIJD AL ONDERNEMEN?

“Absoluut. We kennen elkaar al ruim vijftien jaar en zeiden vanaf het begin: samen gaan we een bedrijf starten. De kapotte kast-bar was echt een omschakeling. Al jarenlang waren we aan het brainstormen, plannen en sparren. Maar ja, dan vind je altijd problemen die je tegenhouden. Er is nooit een perfect moment. Uiteindelijk hadden we gewoon schijt.”

“Dat moet je ook hebben. Zo hebben we ons een keer ingeschreven voor een cocktailwedstrijd. Zonder dat we nog wisten wat we deden. We werden laatste, maar hebben ontzettend veel geleerd van onze concurrenten. Soms moet je meedoen om te zien hoe je kunt winnen.”

WAAROM DAN NOG EEN BAAN ERBIJ?

“Zelfontwikkeling staat bij ons bovenaan. We leren veel binnen ons bedrijf, maar ook als managers bij Corendon. Daar zit de grote win-winfactor. Die twee versterken elkaar. Tuurlijk heb je bij een vaste baan de zekerheid, maar niet de vrijheid. Die heb je wel bij een eigen bedrijf. De risico’s die daarbij komen, pushen ons alleen maar om beter te worden. Om uit die comfortzone te stappen. Juist dat heb je nodig om succesvol te zijn.

SOMS MOET JE MEEDOEN OM TE ZIEN HOE JE KUNT WINNEN.

WANNEER ZIJN JULLIE ÉCHT SUCCESVOL?

“De toekomst is limitless. We waarderen wat we nu hebben, maar we zijn nooit tevreden. Dat komt denk ik ook omdat we met niks zijn begonnen. Maar we blijven dromen. Elk uurtje dat we hebben, steken we in Gentle G’s. Hierdoor werken we nu zo’n 80 uur per week.”

“We verdienen meer met ons bedrijf dan in loondienst. Stoppen we er nóg meer uren in, dan verdrievoudigt dat. Zo hebben we plannen voor een fysieke locatie en een eigen champagne. Dat betekent wel dat we uiteindelijk moeten kiezen. De focus volledig op Gentle G’s leggen. Een moeilijke keuze, maar wel een hele luxe.”